En golfballs vitenskapelige grunnlag

Golfballen er en beskjeden og enkel dings som har eksistert siden 1500-tallet. Opprinnelig introdusert i 1908, var fordypningsmønsteret den første ballen som ble anerkjent som en golfball i dag. Mens dagens golfballer kan se ut til å være sammenlignbare med de som ble brukt for 100 år siden, er mekanikken svært forskjellig.

The Air Is Beat

Disse mikroskopiske fordypningene i en golfball kan se ut til å være mer for teksturformål når de er i kontakt med ulike typer jordmateriale, men de spiller en betydelig rolle i hvordan en golfball beveger seg så langt den kan fly. Når vi slår en golfball, har fordypningene tre hovedaksjonsområder i luften rundt.

en svulstig grense

Når en golfball først blir truffet, går den gjennom det første stadiet med rask akselerasjon, og vi kan se effekten av en turbulent grense i denne perioden med rask akselerasjon. Den tumultariske kanten forblir intakt til omtrent halvveis gjennom ballens flukt. Når en golfball flyr i høy hastighet, begynner fordypningene å danne små virvler i hver av fordypningene.

De små virvlene produserer i hovedsak en liten sone med høyere trykk som omgir ballens overside. På grunn av det høye trykket som dekker oversiden av ballen, reduseres luftmotstanden til et punkt hvor en kule med fordypninger kan fly 20 % til 30 % lenger enn en perfekt glatt ball. En annen fordel med å ha denne luftbarrieren er at eventuell sidevind er mindre sannsynlig å påvirke ballen. Til tross for eventuell sidevind, genererer fordypninger en ball som flyr lenger og mer nøyaktig enn noen annen form.

Flyt i turbulens

Den turbulente strømmen er tilstede gjennom ballens reise, selv om den blir mer fremtredende omtrent halvveis i turen når den grove grensen begynner å forsvinne. Lavtrykkssonen som er igjen i ballens kjølvann når den skjærer gjennom luften, er den turbulente strømmen. Fordi fordypningene gir en grov effekt i denne lavtrykkssonen, reduseres lavtrykksområdet, noe som resulterer i mindre ballmotstand.

Magnus innflytelse

Etter at den turbulente grensen har gått, har ballens spinn større innvirkning på luften rundt. Når man vurderer en golfkølles vanlige loftvinkel, er det lett å se hvorfor ballen naturlig vil ha backspinn.

Fordypningene til en golfball begynner å trekke luft mot oversiden, noe som resulterer i en raskere lufthastighet på oversiden. Det er her Bernoullis prinsipp kommer inn i bildet, som sier at når lufthastigheten avtar, stiger lufttrykket. Den reduserte lufthastigheten nær bunnen av ballen skaper en sone med høyere trykk under den. Denne høytrykkssonen fungerer som en kraft på ballen, og skyver den oppover mot tyngdekraftens trekk ned til bunnen.

Related Posts