Annika Sörenstam – svenskenes svar på Tiger Woods!

Annika Sörenstam er en av tidenes største kvinnelige golfspillere. Hennes karriere har gjort henne til en stor stjerne internasjonalt og er ikke ulik Tiger Woods historie på golfbanen.

Helt siden 1993 har Sörenstam vært fast innslag på LPGA-touren i USA. Hun har vunnet stort sett alt som går an å vinne som golfspiller og ble derfor til slutt med i en herreturnering for å få skikkelig konkurranse.

Historisk karriere
Hun har vunnet hele 72 turneringer på LPGA-touren. Dette er et ekstremt høyt tall og det er faktisk bare to andre kvinnelige utøvere gjennom tidene som kan skryte av det samme. Sörenstam følte til slutt at det rett og slett ikke ble utfordrende nok å konkurrere mot kvinner, og deltok derfor i 2003 i en profesjonell turnering for menn. Med dette ble hun den første kvinnelige utøveren som hadde gjort dette på nesten fem tiår. Gjennom årenes løp har hun vunnet hele ti majorturneringer på LPGA-touren.

Sörenstam er en legende både i Sverige og internasjonalt. Hun har fått mange priser og utmerkelser for sin innsats på golfbanen. Det er sjelden at utøvere fra små land utmerker seg i den grad Annika Sörenstam har gjort i en verdensidrett som golf. Dette er svært positivt for golfsporten da man unngår at det bare er spillere fra USA som er med på toppnivå. Noen spillere presterer på så godt at de redefinerer sporten og gjør at man ser helt annerledes på hva som kreves for å bli en ekte mester. Sörenstam er en slik utøver som har gjort det umulige til en mulighet og inspirert en hel generasjon av golftalenter i hele verden.

Comments are closed.