Evian Championship – en av de gjeveste turneringene!

Evian Championship er en svært populær golfturnering. Konkurransen foregår mellom kvinnelige utøvere og det ligger mye prestisje i å vinne her. Vår egen Suzann Pettersen har tidligere vunnet turneringen som eneste norske kvinne. Dette er en prestasjon som mange i Norge sannsynligvis ikke forstår omfanget av.

Golfinteressen er fortsatt under utvikling i Norge og det er derfor viktig å bemerke at Evian Championship er noe av det største man kan vinne som kvinnelig golfspiller. Gjennom mange år har denne turneringen hatt en sentral posisjon innenfor sporten.

Frankrikes stoltenhet
Evian Championship er på mange måter Frankrikes stolthet innenfor golfen. Her har man arrangert turneringen helt fra den startet opp i 1994. I de senere årene har Evian Championship blitt enda mer verdsatt av sentrale organisasjoner innenfor sporten. Faktisk ble turneringen akseptert som en av majorturneringene på Ladies European Tour og LPGA-touren i 2013. Dette sier ganske mye om hvilken status man har klart å opparbeide seg i løpet av noen få år. Evian Championship er kjent for å lokke deltakerne med store summer i premiepenger. Det har normalt sett bare vært US Womens Open som har hatt mer penger i potten. Det er det kjente franske varemerket Evian som sponser konkurransen.

Gjennom årene har Evian Championship stadig blitt en mer populær turnering. Store TV-avtaler og større publikum har vært med på å legge en ekstra dimensjoner over hele arrangementet. Forhåpentligvis vil utviklingen fortsette slik at vi kan få enda flere spennende golføyeblikk fra turneringen i fremtiden. Kanskje kan Suzann Pettersen igjen gi Norge suksess i konkurransen.

Comments are closed.