Jack Nicklaus – et forbilde for moderne golfsport!

Jack Niclaus er en legendarisk spiller som var en bauta i utviklingen av golfsporten internasjonalt. Mange golfentusiaster i hele verden ser i dag på mannen som den aller største spilleren gjennom tidene.

Jack William Nicklaus var med på å gjøre golfsporten til den folkeidretten den er i dag. Sammen med Arnold Palmer redefinerte han golf til å bli en publikumssport med millioner av fans over hele verden. Han var en viktig stemme i det internasjonale golfmiljøet helt fra 60-tallet og helt frem til tusenårsskiftet.

Den største legenden
Jack Nicklaus kom til verden i 1940 i delstaten Ohio i USA. Han begynte tidlig med golf og ble proff allerede i 1962. Dette var starten på en karriere som fortsatt ikke har blitt kopiert av noen utøvere siden. Han kom faktisk seirende ut av hele 18 majorturneringer. Dette er det ingen andre som noen gang har oppnådd på golfbanen. Han har hele 73 seiere på PGA-touren og er alene om å ha tatt hjem 1.plassen i alle konkurransene på PGA-touren og Champions Tour.

Jack Nicklaus har i ettertid mottatt flere priser for sin innsats for utviklingen av golfsporten internasjonalt. I 2005 mottok han presidentens frihetsmedalje fra daværende president George W. Bush. Blant golfinteresserte over hele verden har han en enestående status. Han var den som tok golfsporten ut til massene og er blant de fleste ansett som tidenes legende. Stort større kan man ikke bli som spiller og dette er absolutt et eksempel til etterfølge for fremtidens golftalenter.

Comments are closed.