Ryder Cup – en ekte manndomsprøve!

Ryder Cup Matches er en internasjonal golfturnering med lange tradisjoner. Her møtes lag fra Europa og USA for å konkurrere mot hverandre. Turneringen er for mannlige spillere og arrangeres av PGA-assosiasjonene i USA og Europa.

Få turneringer er mer populære i verden enn Ryder Cup Matches. Arrangementet fant for første gang sted helt tilbake i 1927. På denne tiden var konkurransen en ren landskamp mellom USA og Storbritannia. Det var imidlertid amerikanerne som dominerte turneringen og noe måtte gjøres for å utjevne forskjellene.

Europa mot USA
Det gikk faktisk så dårlig for Storbritannia at man rett og slett måtte utvide turneringen. USA vant i alle år ved unntak av 1935. I 1973 hadde man fått nok og stilte med et lag med spillere frå både Storbritannia og Irland. I 1979 tok man steget og fikk med hele Europa i kampen mot amerikanerne. Turneringen handler bare om å bevise at man er det beste laget. Her har det aldri vært mulig å vinne noen som helst form for pengepremier. Det eneste som er viktig er å vinne og slå motstanderen med høyest mulig margin.

Ryder Cup Matches er en historisk turnering som fortsetter å få masse oppmerksomhet i hele verden. Det er alltid spennende å følge med på hvordan våre europeiske spillere gjør det mot det amerikanske laget. Dette gir grunnlag for mange dramatiske TV-øyeblikk. For golfinteresserte nordmenn er det absolutt å anbefale og ta en nærmere titt på denne turneringen. Her får man de beste spillerne og et helt spesielt konkurranseformat.

Comments are closed.